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joseantravieso
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Sandwich de Plátano Boricua

Es una Exquisitez :cara_lenguazo::cara_lenguazo:
 
 
Disculpen si les traigo la receta en Ingles, la misma no estaba en espanol. Desde que la Forista Naja del Foro de Reinas de Belleza me hablo de este sandwich he quedado lokito lokito. Puro sabor boricua !!!!  :cara_coqueta::cara_coqueta:
 
Boricua Plantain Sandwich
Recipe courtesy Ivan Aviles, Holtsville, NY
Show: Ultimate Recipe Showdown
Episode: Ultimate Recipe Showdown: Comfort Foods
2 large green plantains (about 10 inches long and 2 to 3 inches wide)
Vegetable oil

Cajun

Cajun Steak:
4 (6-ounce) skirt steaks
6 ounces salted butter, melted
1 cup Cajun Spice

Chipolte Mayonnaise:
1 cup mayonnaise
1 teaspoon chipolte sauce

Crispy Fried Onions:
1/2 cup all-purpose flour
1 1/4 teaspoons salt
1/4 teaspoon black pepper
1/4 teaspoon garlic powder
1/4 teaspoon onion powder
Pinch cayenne pepper
1 large Spanish onion

2 cups mixed shredded

Peel plantains, cut in half widthwise and then cut in half lengthwise.

In a large pot or deep-fryer preheat vegetable oil to 325 degrees F. Add the plantains to the oil and fry for 5 minutes. Remove them and place on a flat surface. Increase heat to 375 degrees F. With a metal flat spatula press down onto the plantains until they are flat, less than 1/4-inch. Using a knife to help scrape the plantain off the spatula, deep-fry the plantains again for 3 minutes. Pull them out and season both sides with salt and pepper.

Combine the bread crumbs, cayenne pepper, black pepper, salt, paprika, oregano, thyme, garlic powder, onion powder to create Cajun spice.

Dip each piece of steak into 4 ounces melted butter and then into the Cajun spice, covering both sides of the steak.

Spread the remaining melted butter onto a flat top grill or metal skillet, place the steak on top and cook on both sides until medium or preferred degree of doneness. After the steak is done slice it thin against the grain.

Combine the mayonnaise and chipolte sauce to create chipolte mayonnaise.

Onions: In a mixing bowl combine flour, salt, pepper, garlic powder, onion powder, and a pinch of cayenne pepper. Slice the onion very thinly. Place in the flour mixture. Squeeze the slices of onions as you are mixing them with the flour mixture. Shake off the excess flour.

Drop a little bit of onions into 375 degree F oil at a time to prevent them from sticking together. Cook for 1 minute and 30 seconds or until golden brown. Drain on paper towels.

Build a sandwich by layering 1 fried plantain, about 1 tablespoon chipolte mayonnaise (spread coast to coast on bottom plantain), sliced steak, and 1/3 cup of the shredded cheese. Place under the broiler for a minute or 2 or use the microwave to melt cheese. Then continue layering 1/2 cup of fried onion, 1 more tablespoon chipolte mayonnaise, spread coast to coast on top plantain, fried plantain. Cut sandwich in half before serving.

Diamante 1K
chamberlain
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Re: Sandwich de Plátano Boricua

MUCHAS GRACIAS Y BIEVENIDA/O AL FORO.
                        MARIA
joseantravieso
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Re: Sandwich de Plátano Boricua

Gracias a ti por la bienvenida. Invitare a varios foristas que gustan de la cocina puertorriquena. :cara_coqueta:

Escrito por chamberlain:
MUCHAS GRACIAS Y BIEVENIDA/O AL FORO.
                        MARIA



Diamante
naja3005
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Re: Sandwich de Plátano Boricua

WEEEEEEEEEEEEEEPA! BARBARAZO :cara_coqueta:


BELLEZA QUE ENCANTA
Platino Brillante
suha77
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Re: Sandwich de Plátano Boricua

Gracias Josean por traer la receta y bienvenido al foro! Relamente si es rico ese sandwich.
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niriabeto
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Re: Sandwich de Plátano Boricua

Yo probe ese sandwich de platano y es sabroso con mucha ensalada, la verdad que lo vi y desee estar en Puerto Rico e ir a la guagua donde lo preparan cerca de mi casa.

 

 

Acero
yoshee2005
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Re: Sandwich de Plátano Boricua

Saludos Amigas/os

Les cuento que este es el famoso Jibarito. Fue inventado aqui en la ciudad de Chicago, en el Famoso restaurante Borinquen aqui. Aunque ya no es el mejor sitio donde se pueda comer el Jibarito pues ya otros restaurantes an dominado el sandwich este. Tambien se inventarion a la novia, La Jibarita este sandwich se hace con platano maduro en vez de verde. (no tan maduro por que se desbarata) pero lo suficientemente maduro pa que sepa dulce.
Bronze
niriabeto
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Re: Sandwich de Plátano Boricua

Gracias por la informacion yo supe del sandwich uno de eso viaje que hicimos y lo probe y quede encantada, aca donde vivo no se ve nada de eso.

 

 

Plata
1979ma
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Re: Sandwich de Plátano Boricua

que rico josean gracias por la receta y bienvenido al foro.
Diamante 1K
chamberlain
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Registrado: ‎05-13-2004

Re: Sandwich de Plátano Boricua

QUE BUENO JOSEAN Y AQUI LOS ESPERAREMOS PARA DARLE LA BIENVENIDA.
                                   SALUDOS, MARIA
 
Gracias a ti por la bienvenida. Invitare a varios foristas que gustan de la cocina puertorriquena.