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mariatete1
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alguien tiene receta para hacer "pretzels"..

mi nena de 10 años quiere hacer pretzels.  alguien por aqui tiene la receta.  me gustaria hacerlos saladitos, pero tambien los que tienen azucar y canela. muchas gracias,
Diamante 1K
chamberlain
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Re: alguien tiene receta para hacer "pretzels"..

SALUDOS MARIATETE
AQUI TE DEJO LA RECETA Y PARA HACERLOS DULCES SUSTITUYE LA SAL DE MAR POR AZUCAR Y CANELA.
                                           MARIA

PRETZELS

Ingredientes:
1 paquete de levadura rápida
1 cda. de azúcar
4½ tzs. de harina
1½ cdtas.de sal
1½ tzs. de agua caliente
1 huevo batido ligeramente
1½ cdta. de sal molida gruesa
("coarsely ground salt") o
sal de mar

Precaliente el horno a 425ºf. Engrase 2 bandejas para hornear. Mezcla en un bol grande, la levadura, la azúcar, la harina y la sal. Agregue, revolviendo, el agua. Mezcle hasta que la masa esté unida.
Ponga la masa sobre una superficie enharinada ligeramente; dividida en 16 porciones. Enrolle cada porción de masa en forma de soga de 20". Doblelas en forma de "pretzel".

Coloque los "pretzel" en las bandejas para hornear ya preparadas. Cubra cada bandeja con una servilleta o pequeña toalla de cocina. Deje elevar en un lugar cálido por 10 minutos.
Unte cada "pretzel" con el huevo batido. Espolvoree con la sal molida gruesa. Hornee los "pretzel" hasta que estén dorados, alrededor de 15 minutos.

mariatete1
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Re: alguien tiene receta para hacer "pretzels"..

muchisimas gracias
Acero
yoshee2005
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Re: alguien tiene receta para hacer "pretzels"..

Hola Maria Aqui te dejo otra receta pero esta en ingles

Soft Pretzels

Ingredients:

1 1/2 cups warm (110 to 115 degrees F) water
1 tablespoon sugar
2 teaspoons kosher salt
1 package active dry yeast
22 ounces all-purpose flour, approximately 4 1/2 cups
2 ounces unsalted butter, melted
Vegetable oil, for pan
10 cups water
2/3 cup baking soda
1 large egg yolk beaten with 1 tablespoon water
Pretzel salt

Procedure:

Combine the water, sugar and kosher salt in the bowl of a stand mixer and sprinkle the yeast on top. Allow to sit for 5 minutes or until the mixture begins to foam. Add the flour and butter and, using the dough hook attachment, mix on low speed until well combined. Change to medium speed and knead until the dough is smooth and pulls away from the side of the bowl, approximately 4 to 5 minutes. Remove the dough from the bowl, clean the bowl and then oil it well with vegetable oil. Return the dough to the bowl, cover with plastic wrap and sit in a warm place for approximately 50 to 55 minutes or until the dough has doubled in size.
Preheat the oven to 450 degrees F. Line 2 half-sheet pans with parchment paper and lightly brush with the vegetable oil. Set aside.
Bring the 10 cups of water and the baking soda to a rolling boil in an 8-quart saucepan or roasting pan.

In the meantime, turn the dough out onto a slightly oiled work surface and divide into 8 equal pieces. Roll out each piece of dough into a 24-inch rope. Make a U-shape with the rope, holding the ends of the rope, cross them over each other and press onto the bottom of the U in order to form the shape of a pretzel. Place onto the parchment-lined half sheet pan.
Place the pretzels into the boiling water, 1 by 1, for 30 seconds. Remove them from the water using a large flat spatula. Return to the half sheet pan, brush the top of each pretzel with the beaten egg yolk and water mixture and sprinkle with the pretzel salt. Bake until dark golden brown in color, approximately 12 to 14 minutes. Transfer to a cooling rack for at least 5 minutes before serving.

Diamante 1K
chamberlain
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Re: alguien tiene receta para hacer "pretzels"..

DE NADA MARIATETE Y QUE TE QUEDEN BIEN RICOS.
                           MARIA